Cookies med rosiner og mandler

Dette er en annen oppskrift på snadder som inneholder en del sukker. Sukkeret er derimot i selskap med en god del fiber fra havregryn og sammalt mel, og tas dermed noe senere opp i tarmen. Man unngår også de helseskadelige fettstoffene transfett og palmeolje ved å lage egne cookies. Denne oppskriften har bakgrunn i Ingrid Espelid Hovigs oppskrift, «Cookies», fra Den rødrutete kokeboken.


Til 1 stekebrett:

  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 1/2 dl brunt sukker eller rårørsukker
  • 1/2 dl lys sirup eller noe mindre honning,
  • 1 egg
  • 2 dl mel, f.eks sammalt spelt eller emmer, men rug kan nok også benyttes
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 ts natron
  • en klype salt (gjerne himalaya)
  • 1 stor neve nøtter, f.eks mandler, hasselnøtter, eller valnøtter
  • 1 stor neve rosiner (gule, brune eller svarte), kan erstattes av 100 g mørk sjokolade

Rør smør, sukker og sirup/honning sammen i en bolle til det blir porøst. Tilsett egget og rør alt sammen. I en annen beholder, bland sammen mel, havregryn, natron og salt. Tilsett melblandingen i smørblandingen og rør sammen. Grovhakk nøttene, og tilsett i deigen sammen med rosinene eller grovhakka mørk sjokolade. Legg så deigen i topper på et stekebrett dekket med bakepapir ved hjelp av to skjeer. Stek midt i ovnen ved 175°C i 10-15 min.

Advertisements

One thought on “Cookies med rosiner og mandler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s