Hjemmelaga chips

Som et bedre alternativ til kjøpechipsen vil jeg introdusere en hjemmelaga variant, basert på en oppskrift fra Camilla Jensens tredje kokebok, Grønt.


  • Poteter
  • Salt (helst himalaya)
  • Pepper
  • Olivenolje

Forvarm ovnen til 100°C. Skjær potetene i tynne skiver med en potetskreller, ostehøvel eller siden på et rivjern. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, ha over salt, pepper og olje og bland godt. Sett i ovnen til de blir helt sprø, det tar ca 2 timer.

For variasjon kan andre rotfrukter, f.eks gulrøtter eller rødbeter benyttes istedenfor poteter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s