Iste

En av hovedgrunnene til fedmepandemien, spesielt i USA, er det store forbruket av brus. I tillegg til store mengder sukker inneholder brus en rekke andre stoffer som både er farlige og avhengighetsskapende. Ved å lage sin egen leskedrikk får man oversikt over hva man putter oppi, og kan variere mengden og typen sukker etter ønske. Grovere typer sukker som rårørsukker og fullrørsukker er mindre raffinerte varianter, som inneholder mer av de opprinnelige mineralene i sukkeret. Disse sukkervariantene er heller ikke utsatt for bleking slik det vanlige raffinerte sukkeret er.


Til 1 liter iste:

  • 100 g brunt sukker, demara sukker, rårørsukker eller fullrørsukker
  • 1 liter vann
  • 1-2 ss akasiehonning
  • 5 toppa ts sort te i løsvekt (jeg bruker «Special blend with earl grey» fra Ahmad tea, som kan kjøpes på flere innvandrerbutikker) eller 5 poser sort te (annen te kan også benyttes etter ønske, men ikke alt blir like vellykka)
  • saften av 1 sitron eller lime

Ha sukkeret i ei gryte (helst med teflonbelegg). Hell over vannet og varm opp under omrøring til 80-90 grader eller til sukkeret er helt løst opp og løsningen nesten begynner å koke. Skru av varmen og ha i teen. La den trekke i 5 min, tilsett så honningen, og rør om. Ta ut teposene eller sil teen over i en annen kjele/beholder. Sett den i kjøleskapet til den er nedkjølt. Ha så i sitrussaft, og nyt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s