Linsemos

Dette er et supergodt og næringsrikt pålegg til f.eks knekkebrød, eller dip til f.eks grønnsaker, som kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften ble til med inspirasjon fra hummus – tradisjonell kikertmos. Forøvrig kan alle andre belgfrukter tilberedes på en tilsvarende måte. Jeg har fått best resultat med gule linser og svarte bønner.


Til 1 glass:

  • 1 boks gule eller brune linser (eller andre belgfrukter)
  • en god del salt, fortrinnsvis himalaya
  • en god del pepper, nykvernet
  • god, kaldpresset olivenolje, mer enn du tror
  • en dæsj sitron eller limesaft. Balsamico eddik eller eplesidereddik kan benyttes dersom du ikke har sitron/lime

Skyll linsene godt i rennende vann og la de renne av. Hell de over i en beholder og mos med en potetmoser eller stavmikser, evt. mos linsene i en stor morter. Bland inn de øvrige ingredientsene etter smak til du er fornøyd.

IMG_1479Sitron- og limesaft er ypperlige kilder til C-vitamin. C-vitaminet bidrar ikke bare til å holde deg frisk, det gjør også at jernet fra belgfruktene tas lettere opp i kroppen!

For mer smak, tilsett gjerne mosa hvitløk, spisskummin eller andre asiatiske krydder eller krydderblandinger, som Garam masala. Du kan også koke linser, bønner eller erter selv, la de avkjøle, og så følge oppskriften over. Vær obs på at bønner og erter krever lang bløtleggingstid i rikelig med vann, 8 – 24 timer i kjøleskapet. Du kan med fordel bløtlegge bønner og erter over flere døgn, men da bør vannet byttes minst en gang i døgnet.

Bildet under viser en mosvariant med sorte bønner in the making! Potetmoser brukes til mose alt sammen til en gjevn masse.

IMG_1585

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s