Rød suppe

Ovnsbakte grønnsaker er et ypperlig utgangspunkt for en suppe. Suppen kan varieres etter smak og det du har i kjøleskapet. Denne suppen er basert på tomatsuppe med ovnsbakte tomater, derav tittelen «rød suppe». Flere andre grønnsaker fungerer dermed også supert i en slik rett, enten i kombinasjon med tomater eller alene.


Du trenger:

  • Grønnsaker, som tomater, masse hvitløk, gulrøtter, og vanlig gul løk, evt. paprika, sellerirot, osv.
  • Noe væske, f.eks en god kraft, gjerne med et par dl rødvin, eller bruk vann og buljong.
  • Krydder, f.eks chilli, paprika og spisskummin
  • Kanskje også 1-2 bokser hakka tomater dersom du ikke har så mye grønnsaker
  • Oliven- og/eller andre gode, sunne kaldpressa oljer
  • Salt (gjerne himalaya)
  • Nykvernet sort pepper

Skjær grønnsakene i store biter og ovnsbak dem i en ildfast form. Temperatur og tid avhenger av hvor mye tid du har tilgjengelig, bruk f.eks 100°C i 2 timer eller 200°C i 30 min. For en gjevnere oppvarming kan du legge grønnsakene i folie. Ta så grønnsakene ut av ovnen og la dem avkjøle. Ha dem i en gryte sammen med væsken, og hakka tomater om du vil bruke det. Bruk nok væske til at det dekker grønnsakene, og litt til. Tilsett krydder etter ønske, og la koke opp. Gi suppen en runde med stavmikseren, eller ha den over i en blender (i flere omganger om det trengs). Når det er blitt en gjevn mos, kan du gi den et lett oppkok. Smak til og tilsett mer krydder, salt og nykvernet pepper etter ønske. Skru av varmen og ha i en god dæsj kaldpresset olivenolje, litt kokosolje og gjerne litt linfrøolje også. Dette er sunne oljer med mange gode helsefordeler! Smak til igjen, og server når du er fornøyd.

Ha gjerne i noen kokte bønner på boks, godt avrente, rett før du skrur av varmen. Eventuelt kan du servere suppen med kokte eller posjerte egg, og noen skiver hjemmelaga brød.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s