Hjemmelaga ketchup

Denne oppskriften er også basert på en oppskrift av Camilla Jensen. Den er genialt enkel og funker til det meste! Personlig synes jeg denne «ketchupen» smaker utrolig mye bedre enn den man kjøper på butikken, og den er helt uten sukker og kunstige tilsetningsstoffer!


Du trenger:

  • Tomatpure av god kvalitet, helst økologisk
  • Balsamicoeddik
  • Flere hvitløksfedd
  • En god, kaldpresset olivenolje
  • Salt, helst himalaya
  • Nykvernet sort pepper
  • Gjerne noe ekstra smak, som en liten dæsj med chillipulver, spisskummin, revet sitronskall og litt sitronsaft

Begynn med å mose hvitløk sammen med salt, pepper og andre krydder i en morter. Dersom du ikke har morter kan du knuse hvitløken med håndflaten og så hakke den veldig fint. Tilsett tomatpure litt etter litt og mos det sammen. Tilsett så olje og eddik, litt etter litt. Smak til med mer olje, eddik og krydder til du er fornøyd. Jeg tilsetter også en liten dæsj linfrøolje, for næringen sin skyld.

IMG_1197

Denne oppskriften kan være fin å bruke som base for en salsa. Da kan du begynne med å lage ketchupen som beskrevet over, og så tilsette det du har tilgjengelig av grønnsaker. Fine ting å ha oppi kan være tomater, sjalottløk, paprika, og agurk i små biter, og koriander hvis du har det tilgjengelig.

Oppskriften kan også brukes på pizza. På bildet under er ketchupen, med sitronskall og -saft, brukt i saus med kjøttdeig, hvite bønner og gulrøtter.

IMG_1557

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s