Pasta med kald salsa

Denne oppskriften er superlett å variere med det du ønsker å putte i eller har i kjøleskapet, den er rask å lage, overraskende mettende, og kjempesunn! Hva mer ønskes av en ideel middagsrett? Ved å benytte rå grønnsaker blir ingen næringsstoffer ødelagt i prosessen. Oljene i retten gjør det lettere for kroppen å ta opp næringen fra grønnsakene, de virker anti-inflammatoriske og har en rekke andre positive helsegevinster.


Ingredientser:

  • Pasta, helst fullkorn og gjerne speltpasta
  • Salsaingredientser (tomater, agurk, mango, paprika, grønne blader (mangold, grønnkål eller annen salat), avokado, sjalottløk, avrente bønner eller linser osv.)
  • En god del hvitløk
  • Kaldpressa oljer (oliven, linfrø, kokosnøtt – helst en blanding av alt!)
  • Himalayasalt
  • Nykvernet pepper
  • Skall og saft av en økologisk sitron (eller lime. Annen syre, som eplesidereddik, kan også brukes. Eller hva med å bruke appelsin?)
  • Eventuelt parmesan
  • Kanskje noe chillipulver?

Kok pastaen som vanlig. Kutt grønnsakene i passe biter og ha dem i en bolle. Hvis du bruker mangold eller grønnkål kan du fjerne den harde stilken. Denne kan du kutte i biter og ha i pastavannet når det er ca 4 min igjen av koketiden.

IMG_1610

Mos hvitløken med håndflaten, skrell den og ha den i en morter. Du kan også tilsette noe sjalottløk i morteren hvis ønskelig. Mos det sammen med salt, pepper, sitrusskall og evt chillipulver. Ha i oljer og syre og mos ytterligere. Dersom du ikke har morter kan du kutte løken fint og blande alt sammen i et syltetøyglass som du rister til alt blir en gjevn masse.

IMG_1608

Ha mosen over grønnsakene og bland godt. Bland eventuelt i mer olje eller syre etter smak. Server sammen med pastaen og gjerne litt parmesan! Dersom du ikke har bønner eller linser, eller dersom du ønsker mer protein, kan du servere med kokt egg til. Hakka nøtter, som valnøtter, eventuelt brune sesamfrø, kan gjerne strøs over retten ved servering. Nøtter, parmesan og grønnkål  kan også moses sammen med de andre ingredientsene i morteren for en mer pestoinspirert variant.

IMG_1630

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s