Bounty!

Denne herlige snacken kan lages med få ingredientser, og når de spises i passe mengde har alle ingredientsene helsefordeler! Her er for eksempel noen gode fordeler med å spise kokosnøttolje. Jeg vil også påstå at disse kokosbitene med sjokoladefyll smaker minst like godt som dem du kjøper på butikken. Enjoy!


Dette trenger du:

  • Kokosolje, helst rå og økologisk (i Stavanger kan det kjøpes her)
  • Honning, helst økologisk
  • Kokosmasse
  • Litt himalayasalt
  • Kakaopulver

Ha noen toppa spisesjeer kokosolje over i et vannbad til den smelter. Det krever ikke høy temperatur, kokosolje smelter ved ca 24 °C, så vannbadet kan godt lages med lunka vann fra springen. Tilsett noen spisesjeer honning og litt salt, og rør det godt sammen. Tilsett så noen never med kokosmasse. Røren skal ikke være for våt, men heller ikke tørr. Ha i mer kokosmasse til du er fornøyd. Kle en passe stor form med bakepapir, og hell massen over. Bre utover papiret til det blir et gjevnt lag. Legg formen i fryseren i 30 – 60 minutter før du tar den ut og skjærer massen i biter. Bruk en god skarp kniv dersom massen allerede er helt stivnet! Sett den tilbake i fryseren til den er stiv, gjerne i ca 30 minutter.

Bland så sammen sjokoladetrekket. Smelt noen spisesjeer kokosolje på et vannbad, ha i like mye kakao, og ca like mye honning. Hvis du ønsker, kan du godt tilsette en anelse himalayasalt i sjokoladen også, det skaper en ekstra spiss på smaken. Bland alt godt sammen, og smak deg fram til du er fornøyd! Ta ut formen med de stivnede kokosbitene, og ha dem en og en i bollen med sjokoladetrekket, slik at hele biten dekkes, og så tilbake i formen. Når jeg gjorde dette, stivnet sjokoladen nesten med en gang jeg la bitene tilbake i formen. Men sett gjerne formen tilbake i fryseren i ca 30 minutter til, slik at alt stivner.

Disse var skikkelig gode! Dette er herlig og sunnt snop som kan nytes på hvilken dag som helst. Enjoy!

IMG_1700

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s