Gulrot og brødsuppe

Denne suppa trenger ikke så mye introduksjon. Den er lett og rask og lage og er like god til lunch som til middag. Istedenfor gulrøtter kan andre rotfrukter som poteter eller pastinakk benyttes, og ingefær kan byttes ut med hvitløk. Grunnen til at jeg laget denne suppen idag var at rugbrødet jeg lagde igår ble mislykket og smuldret opp idet det ble skåret i skiver. Det positive med det var at da egner det seg perfekt til bruk i suppe!


Du trenger (2-3 porsjoner):

  • 1  løk, i store biter
  • ca 4 gulrøtter, i store biter
  • 1-2 cm ingefær, finhakka
  • Krydder, som paprika, chilli, gurkemeie, spisskummin, og kajennepepper
  • Himalayasalt (det gjør seg utrolig mye bedre enn havsalt i supper)
  • 1/4 – 1 brød, gjerne tørt (jeg brukte et smuldrete dansk rugbrød)

Varm kokosolje i en stor gryte, ha i løken og stek den myk. Ha i gulrøttene og rør litt rundt. Det kan være lurt å sette på vannkokeren og koke vann samtidig. Ha krydder i gryta og rør rundt så alt blandes. Ha i ingefæren og stek i 30 – 60 sekunder før du har i vann til du dekker grønnsakene – og litt til. Ta litt mer vann i enn du tror, siden du skal ha i brød senere. La det koke opp, og småputre videre i ca 10 minutter. Mos så suppa med en stavmikser eller i en blender. Ha i brødet og mos videre til det blir en gjevn masse. Ha tilbake i gryta og smak til med himalayasalt og eventuelt litt mer krydder eller buljong om nødvendig. Tilsett også gjerne en liten dæsj paleolje (ekstra virgin, og av en type som ikke ødelegger regnskogen, så klart) og / eller litt kaldpresset olivenolje.

Server med parmesan og kanskje en klatt rømme, creme fraiche eller yoghurt naturell, som i bildet under. Ha i et kokt eller posjert egg i hver skål om du ønsker mer protein, eller ha i en boks godt skyldte og avrente bønner i gryta før servering.

IMG_1655

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s