Reste-moussaka

Har du mer til overs av den meksikanske bønnestuingen? Fortvil ikke, den blir bare bedre og bedre de første dagene den står i kjøleskapet. Og her har du en måte å forbedre den ytterligere på!


Du trenger:

  • Rester etter meksikansk bønnestuing
  • Gjerne rester etter kokt ris (jeg brukte en sort villrisvariant) – opp til ca like mye som restene av meksikansk bønnestuing
  • Yoghurt, rømme, eller creme fraiche (kan sløyfes)
  • En neve rosiner (kan sløyfes)
  • En aubergine

Skjær auberginene i skiver og forbered dem med salting og pressing som beskrevet i ovnsbakt aubergine. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bland sammen restene med yoghurt og rosiner, og ha det over i en ildfast form. Legg aubergineskivene i et lag på toppen, som vist på bildet under, og hell over olivenolje som du pensler utover stykkene. Hvis du ønsker det, kan du godt strø mandelflak over auberginskivene. Stek i ovnen i ca 30 minutter.

Raskt, enkelt, supergodt – og du blir kvitt restene dine! Du kan også bruke champignon i skiver istedenfor aubergine. Disse trenger verken salting eller pressing, og krever mindre olje – men pass på så de ikke svir seg i ovnen! Begynner soppen å se klar ut en stund før maten er varm, kan du legge et stykke aluminiumsfolie over formen for at soppen ikke skal svi seg. Server gjerne med en god salat til!

IMG_1786

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s