Tunfisk-pålegg

Lei av osten? Dette er en superenkel variant av hjemmelaga pålegg. Dette pålegget var originalt inspirert av Camilla Jensens «Italienske klovner» fra boka Bønner og linser, men det har med tiden bare blitt mer og mer minimalistisk. Nå tar det ca 2 minutter å lage, men smaker overraskende godt. Det er også fint som tilbehør til veggismiddagen hvis noen klager på at det aldri er kjøtt i maten.


Ingredientser:

  • en boks tunfisk i vann (dolphin safe!)
  • en god, kaldpressa olivenolje
  • salt, gjerne himalaya
  • nykvernet pepper
  • litt eplesidereddik eller sitronsaft

Dette pålegget er enklere å lage enn du tror.

Åpne boksen med tunfisk og la vannet renne av. Finn fram et rent syltetøyglass (helst et med stor åpning i toppen) og ha i tunfisken. Ha i en real dæsj olje, litt eddik eller sitronsaft, salt og pepper. Vær obs på å ikke ha i for mye eddik, husk at du alltids kan tilsette mer om det ble for lite. Bland alt godt sammen og smak til med mer av ingredientsene (du trenger helt sikkert mer olje enn du tror).

Vil du variere oppskriften kan du godt ha i andre krydder – som spisskummin, chilli eller asiatiske blandinger. Sitronskall vil også gjøre seg. Blander du inn en boks avrente bønner som du delvis moser inn i tunfisken får du et mer næringsrikt pålegg (kidneybønner funker f.eks bra). Og liker du mer smak kan du ha i mosa hvitløk eller finhakka sjalottløk.

IMG_1853

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s