Storskala-iste

Skal du lage mange liter iste på rappen er denne oppskriften å foretrekke fremfor den forige oppskriften på iste jeg har lagt ut! Den kom til ved behov for en raskere måte å lage den på. Selve kokeprosessen tar veldig rask tid, men husk at teen skal kjøles ned også – så lag den klar i god tid før servering. Metoden er supert om du f.eks skal ha middagsgjester og vil by på noe annet enn brus eller vin. Isteen kan drikkes straks den er kald, men den blir ekstra god etter noen dager i kjøleskapet, når den har satt seg skikkelig. Vent gjerne en uke før du serverer den!


Per liter vann trenger du:

  • 5 ts god svart te
  • Saft fra 1 sitron eller lime
  • 1 ss akasiehonning
  • 100 gr rårørsukker

Kok opp vannet i en gryte, gjerne flere liter om gangen. For ekstra rask oppvarming kan noe av vannet kokes i vannkoker. Når vannet damper skikkelig (75 – 100 °C) kan du skru varmen helt av. Vei opp 100 gr sukker per liter vann. Jeg bruker rårørsukker som mindre raffinert og ikke bleket. Det fås kjøpt bl.a her.

IMG_1923

Når jeg veier opp sukkeret, setter jeg en korkplate på kjøkkenvekta og setter gryta oppå denne, så slipper jeg ekstra oppvask (noe jeg ikke er særlig glad i). Sett gryta tilbake på plata og rør til sukkeret er løst opp. Ha i teen og la trekke i 5 minutter.

IMG_1933

Ha deretter i honningen og rør om. Sil av teen, enten over i en ny gryte eller direkte over i glassflasker.

IMG_1937

La teen kjøles helt ned før du har i sitrussaft, da bevares alle de gode greiene i saften bedre! Det kjennes på smaken. Nedkjølingen tar noen timer, så hvis du vil unngå stress er det greit å koke opp isteen dagen før den skal brukes (aller opp til en uke før). Oppbevar isteen i kjøleskapet til den skal drikkes, og serveres den gjerne fra glassflasker!

IMG_1941

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s