Den beste bønnemosen

Denne mosen ble så god at den trenger et helt nytt blogginnlegg! Med slik en mos blir det lett å velge bønnemos fremfor ost på skiva eller knekkebrødet.


Du trenger:

  • mørke bønner, som kidney eller sorte bønner. Jeg brukte økologiske «salat- og grytebønner» fra Kiwi
  • spisskumminfrø
  • hele pepperkorn
  • salt (gjerne himalaya)
  • sitron
  • kaldpresset olivenolje, gjerne en bladning av en vanlig god en og en med chillismak, om du har
  • sesamfrø (kan sløyfes)

Med morter: Har du morter, kan du mose sammen salt, hele pepperkorn og spisskumminfrø. Bland deretter inn sitronsaft og olje vekselvis med de avrente bønnene, og mos alt sammen etter hvert. Kvern noen spisesjeer sesamfrø i en kaffe- eller nøttekvern til de slipper fett, og bland det så inn i mosen. Smak til med mer olje, sitron, salt og pepper og nyt den herlige smaken.

Uten morter: Har du ikke morter stiller du med et handicap. Men du kan selvsagt kverne spisskumminfrø og hele pepperkorn i en kaffekvernen (eller bruke ferdig oppmalt spisskummin og nykvernet pepper), og deretter mose alt sammen med en potetmoser.

For en mer fleksibel oppskrift på belgfruktmos kan du skjekke ut innlegget om linsemos.

IMG_2000

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s