Ekstra sprø knekkebrød med brød i

Har du litt brød til overs er dette en super måte å omskape det på. Denne fusjonen mellom knekkebrød og kavringer resulterer i et herlig sprøtt knekkebrød som er verdt å prøve. Spesielt bra er det dersom du har brød liggende som du ikke får brukt, eller som meg; et hjemmelaga dansk rugbrød som bare smuler. Ved å putte brødet i knekkebrødrøren gir du det evig (eller iallefall kraftig forlenget) liv, og opphøyer det til noe nytt og spennende.


Du trenger:

  • ca 1/2 eller 1/4 brød, gjerne daggammalt eller smuldrete, og gjerne hjemmelaga dansk rugbrød
  • andre tørre ingredientser (frø (hele eller knuste), hakka nøtter, kokosmasse, havregryn, sammalt rug, spelt, emmer, bygg, kli, osv. Se komplett liste her)
  • en klype himalayasalt
  • kanskje noe bakepulver
  • vann

Hiv sammen de tørre ingredientsene i en bolle, og smuldre i brødet.

IMG_2061

Rør om og ha så i vann til en passe røre. Rør godt om så alt er blandet, og tilsett evt mer vann eller tørre ting. Blir røren for tørr er den vanskelig å jobbe med, men den bør ikke være for våt heller.

Ha røren over på et par bakeark og bre utover med en spiseskjei til en tynn flate. Skjær i passe biter med en plastkniv, kakespade eller pizzaskjærer. Ha så arkene forsiktig over på hver sin rist og stek i ovnen på 100 °C i 60 min, før du setter ovnen på varmluft og steker videre til de er tørre (ca 40 – 100 °C i 4 – 16 timer). Denne metoden er den mest lettvinte ettersom det ikke er nødvendig å bytte plass på brettene i ovnen. Andre måter å steke knekkebrød på finner du her.

IMG_2069

På bildet under er knekkebrødet servert med bønnemos på en seng av ruccola, med paprika som garnityr.

IMG_1841

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s