Søte scones med banan

Denne oppskriften ble til idet jeg trengte noe bra turmat! Og jeg ble ganske fornøyd med resultatet skal jeg være ærlig. Sconene ble søte og mettende, og perfekte å ta med på tur i fjellet! De bakes med bakepulver (krever ingen heving!), og hele prosessen tar under 40 minutter.


Til 4 scones:

  • 2-3 dl fint sammalt spelt- eller emmermel (hvete kan også brukes om du tåler det)
  • 2-3 dl fint sammalt rug (noe av melet kan sikkert byttes med grovt sammalt eller andre kornsorter, som bygg)
  • 1-2 moste bananer
  • litt (1/2-1 neve) kokosmasse (kan sløyfes)
  • evt litt sesamfrø (1/1-1 neve)
  • en liten dæsj agavesirup (kan sløyfes, eller byttes med honning)
  • 1-2 ts bakepulver
  • litt vann

Forvarm ovnen til 180-200 C. Bland de tørre ingredientsee i en bolle, ha i moste bananer og agavesirup og blandt igjen. Ha så i litt vann og rør alt sammen til en klissete røre. Ha heller i litt for lite vann enn litt for mye, for du kan alltids tilsette mer vann om det ikke var nok. Når røren inneholder akkurat så lite vann at den henger sammen, eg den ferdig.

Del den i emner som rulles som boller, eller stek hele deigen som en rund kake. Små emner krever kortere steketid enn store. Jeg delte deigen i 4 emner og brukte 25 minutter på 180-200 C, men det kan være lurt å skru på timeren på feks 15 minutter, og skjekke bakverket innimellom. Sconesene er ferdige når bunnen lager en hul lyd når du dunker i dem med en finger.

Disse smaker perfekt nybakte med brunost på, men pålegg er egentlig ikke nødvendig.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s