Om Marthes mat-madness

I det vanlige studerer jeg biokjemi, og er ellers veldig opptatt av sunn, økologisk, og ubehandlet mat. Jeg brenner for å lage mest mulig av maten selv, og tror at å lage maten selv vil føre til en sunnere og friskere hverdag for de fleste!

Ideen bak bloggen er å dele enkle oppskrifter med sunn mat, samt fakta om maten, og gjerne annet snadder. Hovedfokuset vil være på oppskrifter med mye rom for improvisasjon og variasjon. Jeg har lagt merke til at de aller fleste oppskrifter er relativt rigide, med eksakte mål for hva man skal putte oppi. Når man står ved kjøleskapet og skal lage mat ut ifra det man har der er ikke dette praktisk! Da kan det være greit å tenke «hmmm.. Hva har jeg i kjøleskapet idag? Og hvor mye tid vil jeg bruke på maten?», og så lage noe utifra disse forutsetningene. Det vil ikke alltid bli vellykket, men som regel blir det spisbart. Og det blir enklere og bedre jo oftere man improviserer.

Improvisering på kjøkkenet krever selvsagt at man handler inn basisvarer som kan brukes til mye. For sunne og raske hverdagsretter anbefaler jeg å kjøpe inn mange forskjellige typer grønnsaker (gulrøtter, poteter, grønne blader, paprika, osv., etter hva du liker. Utvid gjerne horisonten med å prøve en ny grønnsak i uken/måneden), egg, bønner på boks, røde linser (de trenger ikke bløtleggingstid og tar kun 15 minutter å koke), melk, noe mel (jeg erstatter hvetemel med spelt og emmer), tunfisk i vann på boks (velg Dolphin safe!), gjerne noe sopp, en god kaldpresset olivenolje, himalayasalt, og sitroner. Dette kommer du langt med!

Personlig opplever jeg matlaging som morsomt, kreativt, og helseforbedrende! Jeg vil gjerne at flere skal innse at det kan være slik, og håper denne bloggen kan bidra til dette for noen.

IMG_1841

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s